Grafen fast bättre

Jag har alltid varit väldigt intresserad av nya tekniker så nu här om dagen läste jag en artikel om att forskare har hittat ett material som är bättre än grafen. För er som inte vet vad grafen är för något så är det kol fast med atomer strukturerat på ett speciellt sätt. Grafen är ett väldigt tunt lager kol, bara en atom tjockt men du skulle hålla ut en ”skynke” av grafen som har en tjocklek på en atom bara så kan du ställa en penna i mitten samt en hel elefant på denna pennan och skynket ska inte gå i sönder. Grafen är fortfarande väldigt nytt och forskare jobbar nu med att försöka ta fram en billig produktionsteknik för detta gör att vi kan bygga väldigt lätta men starka saker.

Men nu verkar det som forskare har hittat ett annat material likt grafen som är dubbel så starkt

http://www.nyteknik.se/nyheter/innovation/forskning_utveckling/article3777784.ece

Detta är så nytt så forskare försöker fortfarande komma på vad det kan vara bra till men en sak är säker och det är att om produktionen kommer igång billigt så kommer vi ha jäkligt häftiga prylar i framtiden. För kol har vi nästan oändligt av.