Saab igång igen?

saab_9-3_6Jag läste precis en ny artikel på nyteknik.se om att Saab ska dras igång igen med att tillverka bilar och jag som trodde Saab var helt dött?

För några år sen ägde jag faktiskt en Saab 9-5 och idag kör jag en Volvo v70 men om jag ska vara ärlig så gillar jag Saaben betydligt mer än Volvon så det här är helt klart trevliga nyheter. Jag tycker Saab erbjuder och har lite mer än vad Volvon har men det är också därför som de kursade vad jag har hört. Jag vet att GM pressade Saab att dra ner på tillverkningskostnaderna eller prylarna i bilarna då det kostade för mycket men Saab tyckte inte det var någon bra idé så de körde på med för dålig vinstmarginal och då gick det som det gjorde.

Men nu verkar de vara igång igen med att starta upp produktionen av Saab 9-3 som faktiskt är en jäkligt snygg bil jämfört med många andra märken.

Jag tycker själv att det inte borde vara några problem för Saab att ta sig in i bilmarknaden igen då de faktiskt tillverkar riktigt snygga men även bra bilar men det finns ju en risk att många ser tillbaka till den där händelsen med konkurs vilket kan göra att folk inte vågar köpa.

Det är bara till att kolla på t.ex. blocket efter Saab så ser man hur billiga de är jämfört med andra märken i samma årsmodell.

Så nu håller jag tummarna för Saab!