Vinterdepressionen slår till – Prova ljusterapilampa?

ljusterapiJag suckade djupt i morse då jag vaknade för något stämde inte och jag kom då på att min klassiska vinterdepression antagligen har kommit nu, lite senare än normalt men nu är den tyvärr här.

Varje år får jag detta helvete levererat på Posten precis som om det skulle vara förbeställt varje år och detta året har jag även försökt motverka problemet genom att ta extra vitaminer av allt för att på något sätt skjuta på det oundvikliga. Visst det kom lite senare än normalt men bara ungefär en månad senare och vintern här nere har inte ens börjat.

På grund av den jobbiga vintern vi hade förra året lovade jag mig själv att prova ljusterapi till detta året för att på något sätt få mig att må bättre.

Jag har sneglat lite på en ljusterapilampa som julklapp till mig själv (en tidig julklapp tydligen) men priset är inte precis det lägsta jämfört med vanliga lampor. Jag hittade dock en intressant sida ljusterapilampa.se som verkligen fick mig till att vilja prova en sådan lampa.

De dyrare ser helt klart trevliga ut men passar inte riktigt min budget så det kommer antagligen bli att jag köper en av de lite billigare för att prova. Skulle det då fungera så kan jag mer än gärna göra en större investering till en större och bättre ljusterapilampa.

Här kan ni läsa om vad SBU anser om ljusterapi, länk.

 Det är inte möjligt att vare sig bekräfta eller förkasta värdet av behandling med så kallad ljusbox vid årstidsbunden depression (vinterdepression). Behandlingen är därför fortfarande att betrakta som experimentell.

Jag kommer beställa en nu direkt till lönen för att prova så jag kommer återkomma med ett inlägg om hur det har gått med min ljusterapi.